Wie aanwezig was op het PK 2016 te Leuven zal het wel gezien hebben: de officials droegen gehoorbeschermers.  Hierbij een oproep aan alle clubs om hun wedstrijden ook oorvriendelijker te maken.

 

Het kan er nogal lawaaierig aan toe gaan op zwemwedstrijden.  De kamprechter produceert al fluitend heel wat decibels.  Officials die net voor de luidsprekers zitten kunnen er ook van meespreken.

Met steun van de mutualiteit CM (waarvoor dank) ontvingen alle officials tijdens het PK een set oordopjes.  Deze dopjes zorgen voor voldoende demping van het lawaai terwijl ze toch nog een normaal gesprek mogelijk maken.  Voor de official verloopt de dag rustiger en wordt hij/zij 's avonds niet geplaagd met oorsuizingen.

Het Provinciaal Bestuur raadt alle clubs, die een wedstrijd organiseren, aan om naast een flesje water ook een setje oordopjes uit te delen.  Voor de prijs hoeven ze het niet te laten.  Een set wegwerp oordopjes koop je immers reeds voor minder dan 0,30 €.

Jammer genoeg was deze steun van CM eenmalig.  Het oorgasme project richt zich immers tot jongeren op fuiven en muziekfestivals.  Gelieve dus geen aanvraag meer bij hen in te dienen.  Google even op het Internet naar wegwerp oordopjes en de aanbiedingen vliegen je om de oren.