Een hulpmiddel voor zwemmers, trainers en andere geïnteresseerden om na te gaan in hoeverre de zwemmers gereed zijn voor een nakend kampioenschap.  Nu ook rapporten om na te gaan hoe dicht de zwemmers bij de voorwaarden High Hopes 1 en 2 staan.  Limiettijden Flanders Swimming Cup 2022, VK 2022 en BK Open 2022 zijn eveneens opgenomen in het rapport.

 

Om te mogen deelnemen aan een belangrijke wedstrijd kunnen voorwaarden van toepassing zijn.  Bijvoorbeeld:

  • Deelnamevoorwaarden: de zwemmer moet voldoende afstanden/stijlen gezwommen hebben om te mogen deelnemen aan het kampioenschap. 
  • Inschrijflimieten: de zwemmer mag zich enkel inschrijven voor een afstand/stijl indien hij hierop een limiet behaalde.  
  • Limieten: iedereen mag deelnemen doch de zwemmer wordt beboet indien hij op de wedstrijd trager dan de limiettijd zwemt.

Het rapport geeft de zwemmer, de trainer, de concurrentie, ... een klare inkijk in zijn voorbereiding: 

  • Heeft hij aan voldoende wedstrijden deelgenomen ?
  • Zwemt hij snel genoeg ?
  • Hoe ver is hij van de inschrijflimiet verwijderd ?

Je kan het rapport ook gebruiken om na te gaan hoe dicht een zwemmer bij de A-tijd of haai-tijd ligt.

Neem gerust contact op met het Provinciaal Bestuur om een wedstrijd toe te voegen aan de lijst. We kunnen dit doen voor zover de limieten als lenex bestand beschikbaar zijn.

Dit rapport is enkel een hulpmiddel.  De beslissing om een zwemmer toe te laten of te beboeten ligt bij de inrichter van de wedstrijd.

Parameters voor het rapport

De database bevat prestaties van Vlaams-Brabantse clubs voor de periode van 01/01/1982 tot en met 02/06/2024.

Het rapport is gebaseerd op de uitslagen die doorgestuurd werden naar het Provinciaal Bestuur. Raadpleeg hier de lijst.

Tussentijden worden niet opgenomen in de database. Wedstrijden waarvoor de zwemmer uitgesloten werd tellen eveneens niet mee.

Sinds begin 2019 worden de tijden van de 1ste zwemmer van een aflossingsploeg eveneens opgenomen in het rapport. Deze tijden kunnen immers als inschrijftijd gebruikt worden.